Ontdek wie wij zijn!

Founder Mohamed El Mesbahe

De organisatie

HATTRICK is bedoeld voor alle jeugd in Haarlem Schalkwijk en Haarlem Oost. Onze organisatie is gericht op het verzorgen van trainingen en opleiden van rolmodellen individueel en in groepsverband. Wij willen deze jongeren, die ondersteuning nodig hebben op het gebied van huisvesting, werk en relatie (huisje-boompje-beestje) helpen.  Jongeren die willen werken aan hun talenten kunnen bij ons terecht om een driedelig traject te volgen. Door hun talent verder te ontwikkelen en hun kwaliteiten te ontdekken kunnen we hen stimuleren om hun dromen na te streven en hun doelen te realiseren. 

Initiatiefnemer

De initiatiefnemer van deze stichting is Mohamed El Mesbahe (28) is een jong volwassene uit Haarlem Schalkwijk. Momenteel is hij een jongerenbegeleider die al veel met jongeren gewerkt heeft door zijn werkervaring bij Streetcornerwork en door zijn werkzaamheden bij het Young Leaderz project. Hij heeft een grote drang om jeugd te helpen hun intrinsieke waarde te vinden en hen te laten excelleren in hun eigen kunnen. Hij kent de jongeren uit Haarlem Schalkwijk en Haarlem Oost als geen ander. Hij wil nu als eigen ondernemer samen met twee oud Young Leaderz deelnemers opereren om deze groep te helpen en nieuwe rolmodellen te creëren in deze wijk. Hicham is een oude deelnemer die gecertificeerd is om Young Leaderz trainingen te verzorgen. Sofyan heeft veel ervaring opgedaan als ondernemer en kan zijn expertise exploreren naar de jongeren toe.

Het doel van deze stichting is om rolmodellen te creëren aan de hand van een traject dat bestaat uit onder meer 10 sessies die in een reeks gepland staan. Om nieuwe rolmodellen te krijgen voor in Haarlem Schalkwijk en Haarlem Oost zullen deze jongeren eerst het vertrouwen in deze organisatie moeten krijgen en bovenal intrinsiek gemotiveerd zijn om alles uit de kast te halen. Dit doet de organisatie door echt in contact te staan met de jongeren, het hebben van een open houding richting de jongeren toe en laten voelen dat de jongeren stuk voor stuk gerespecteerd worden. Bovendien worden ze benaderd vanuit een positieve, waarderende blik en wil de organisatie het verschil maken in de jongeren hun denkwijze en kijk op de wereld.